Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » “Πώς να ξεκινήσω να παίζω Dungeons and Dragons;” | D&D 101

“Πώς να ξεκινήσω να παίζω Dungeons and Dragons;” | D&D 101

Ψάχνεις την ευκαιρία να παίξεις το επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων Dungeons and Dragons. Είτε είδες Stranger Things και το παιχνίδι σου κέντρισε το ενδιαφέρον ή έμαθες γι’αυτό από shows στο Internet. Όπως κι αν έχει, η περιπέτεια σε έχει καλέσει! Θες να ακολουθήσεις το κάλεσμά της, αλλά κανένας από τους φίλους δεν έχει ιδέα για το τί και το πώς. Δεν υπάρχει λόγος να χάνεις τις ελπίδες σου. Σε αυτό το άρθρο σου παρουσιάζουμε μερικούς τρόπους που μπορείς να βρεις κάποιο D&D game να αποκαλείς δικό σου, σε όποια περιοχή κι αν βρίσκεσαι.

01. Game shops are your friend

Πολλά καταστήματα τα οποία νοικιάζουν ή πωλούν επιτραπέζια -όπως η γνωστή Κάισσα– οργανώνουν κατά καιρούς περιπέτειες της μιας βραδιάς, ή oneshots όπως είναι πιο γνωστά. Αυτές οι περιπέτειες είναι συνήθως για νέους παίκτες, οι Dungeon Masters είναι πάντα φιλικοί και τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει χρέωση για να παίξεις.

Αν απλά η ευκαιρία να παίξεις D&D για ένα απόγευμα δεν σε ενθουσιάζει, υπάρχει κι άλλος λόγος να επισκεφτείς το τοπικό σου κατάστημα επιτραπέζιων: για να γνωρίσεις το μελλοντικό σου πάρτυ! Πράγματι, σε τέτοια μαγαζιά τείνουν να συχνάζουν κι άλλοι νερντς που ψάχνουν για νέα άτομα για να παρασύρουν στην αίρεση του Dungeons and Dragons.

Τέτοιο κατάστημα είναι η Κάισσα, που έχει μαγαζιά στις περισσότερες από τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Ιδιαίτερα στην Αθήνα υπάρχει μία πλειάδα επιλογών όπως το House of Games (το οποίο πρόσφατα ολοκλήρωσε και το πρώτο του D&D campaign επικών διαστάσεων), Το Πανδοχείο του Δρακοφοίνικα, το Game Inn στον Πειραιά, κλπ. Τα μαγαζιά αυτά κάνουν συνήθως αναρτήσεις ότι ετοιμάζονται oneshots και campaigns στα social media τους, οπότε έχε τα μάτια σου ανοιχτά. Εναλλακτικά, μπορείς να περάσεις μια βόλτα από εκεί και να ρωτήσεις αν υπάρχουν κάποια διαθέσιμα games.

02. Online communities & commuting online

Πολλές φορές η απάντηση βρίσκεται πιο κοντά απ’ό,τι φανταζόμαστε. Στο εξωτερικό η πλατφόρμα του Facebook μπορεί να αργοπεθαίνει, αλλά στο Ελλαδιστάν ζει και είναι η κύρια πλατφόρμα ομάδων που ενώνουν D&D groups. Μια ανάρτηση σε ένα από αυτά τα group του Facebook και θα βρεις κάποιο in person ή online game σε χρόνο ντε τε. 

Επίσης, η πλατφόρμα του Roll20 όχι μόνο είναι ένας δωρεάν τρόπος να παίξεις D&D, αλλά περιλαμβάνει και το Join a game tab. Αυτή η καρτέλα με το αυτοεπεξηγηματικό όνομα έχει αγγελίες απ’όλο τον κόσμο για online games που λαμβάνουν χώρα στο Roll20.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι σε συναναστροφές με αγνώστους στο Internet πρέπει πάντα να προσέχουμε ποια προσωπικά στοιχεία μοιραζόμαστε. Η ασφάλεια και η καλή ψυχική υγεία προέχει πάντα από το να κάνουμε το μάγο το σαββατοκύριακο. 

03. Have you ever considered becoming a god?

Αυτή η επιλογή είναι η πιο δύσκολη αν δεν έχεις εμπειρία ως παίκτης. Μάζεψε κάποιους φίλους, πούλησε τους την ιδέα και κάθισε εσύ πίσω από την οθόνη του Dungeon Master. Το DMing μπορεί να είναι τρομακτικό, ειδικά αν είναι η πρώτη σου επαφή με το D&D, αλλά με τον καιρό θα το αγαπήσεις και θα σου είναι δύσκολο να γίνεις παίκτης. 

Η καλύτερη αρχή κατά τη γνώμη μου είναι το Dungeons and Dragons Starter Set -αυτό με τον πράσινο δράκο στο κουτί. Το οικονομικό αυτό προϊόν έρχεται με μία περιπέτεια γραμμένη για νέους παίκτες και Dungeon Masters, ένα σετ ζάρια και έτοιμους χαρακτήρες πρώτου επιπέδου. Η περιπέτεια The Lost Mine of Phandelver φροντίζει να κατατοπίσει τον νέο DM για κάθε απαραίτητη λεπτομέρεια, χωρίς να γίνεται ταλαίπωρη. Παράλληλα, εισαγάγει τους παίκτες στα πιο συχνά σενάρια μιας περιπέτειας Dungeons and Dragons.

 

Το Dungeons and Dragons είναι ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Υπόσχομαι ότι απ’όποιο media κι αν το έμαθες, η εμπειρία σου με το D&D θα είναι πολύ καλύτερη και οι αναμνήσεις μοναδικές. Από τις παραπάνω τρεις προτάσεις θεωρώ ότι η τελευταία θα είναι η πιο διασκεδαστική. Η κοινωνικοποίηση με άτομα που παίζουν D&D μπορεί να δημιουργήσει δυνατές φιλίες, αλλά η πραγματική ουσία του παιχνιδιού είναι στο να περνάς καλά με τα φιλαράκια σου παίζοντας τις κουμπάρες που πετάνε fireballs. Επίσης, τα λάθη που θα γίνουν (και είναι βέβαιο ότι θα γίνουν) σε αυτά τα πρώτα, αρχάρια sessions, είναι οι στιγμές που θα αναπολείτε μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *