Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
bebk 1

Boss Encounters of the Homebrew Kind #1
Fey General

Πολλές φορές είναι δύσκολο για ένα Dungeon Master να προκαλέσει τους παίκτες του στη μάχη. Έχω βρεθεί εκεί, έχεις βρεθεί εκεί κι αν ξεκινάς τώρα να κάνεις DM ετοιμάσου να βρεθείς κι εσύ. Είτε πρόκειται για ένα boss το οποίο πέφτει πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι περίμενες, είτε πρόκειται για μια μάχη που παίρνει ώρες, δίχως κάτι το ενδιαφέρον να συμβαίνει, η πρόκληση πάντα φαίνεται να λείπει από τα encounters. Καλώς ήρθες λοιπόν στη στήλη «Boss Encounters of the Homebrew Kind», εδώ όπου μπορείς να βρεις αντιπάλους και encounters που θα συναρπάσουν τους παίκτες σου!

Casters are overrated anyway

Παρουσιάζω μια από τις τελευταίες δημιουργίες μου, το Fey General. Δημιουργήθηκε όταν κοιτούσα τα stat blocks των martial enemies και συνειδητοποίησα ότι τα περισσότερα είναι τα ίδια: multiattack, parry ως reaction, ασπίδα και βαριά πανοπλία με ελάχιστα (και πολλές φορές καθόλου) ranged options.

Fey General of the Winter Court

Έτσι το Fey General stat block προσπαθεί να είναι ένα martial boss που ξέρει να χειρίζεται το περιβάλλον του κατά τη διάρκεια της μάχης. Με studded leather armor ένα Fey General μπορεί να κρυφτεί αποτελεσματικά μέσα στις φυλλωσιές του δάσους, με τα φτερά του μπορεί να πετάξει μακριά από melee attacks και να καλέσει τους στρατιώτες του (sprites) για να υπερασπιστούν το Feywild!

Το Fey General έχει σχεδιαστεί για να είναι από μόνο του ένα encounter. Έχει κατασκευαστεί για ένα party τεσσάρων level 5 adventurers, και έρχεται μαζί με δύο magic items (που συμπεριλαμβάνονται στο stat block), το ξίφος Thornvine και 5 Javelins of the Feyland. Τα magic item μπορούν να δοθούν ως loot μετά τη μάχη, αν το επιθυμεί ο Dungeon Master.

Thornvine

A general should be a master tactician

Για να καταλάβει κάποιος τις τακτικές ενός Fey General, πρώτα πρέπει να καταλάβει τις τακτικές των Fey. Τα Fey προσπαθούν να σε παραπλανήσουν ώστε να μπεις στη δική τους περιοχή. Και τότε είναι που πέφτεις σε μια καλοστημένη ενέδρα. Άλλα Fey χρησιμοποιούν μαγείες και charms, αλλά εδώ έχουμε ωμή βία και κάποια magic items, οπότε θα δουλέψουμε με αυτά.

Οι τακτική είναι απλή: μειώνει την κινητικότατά των αντιπάλων του και εκμεταλλεύεται τη δική του. Με την ικανότητα του να πετά, να τηλεμεταφέρεται και τα όπλα του που μπορούν να μειώσουν το walking speed των παικτών, ένα Fey General είναι άκρως αποτελεσματικό στο να προκαλέσει τους χαρακτήρες δίχως να τους σκοτώσει.

Yes, but why?

Όπως κάθε άλλο encounter, οι αντίπαλοι πρέπει να έχουν λόγο για να επιτεθούν στους χαρακτήρες. Αν τρέχει κάποιο campaign στο οποίο οι παίκτες έρχονται συχνά αντιμέτωποι με πλάσματα από το Feywild, τότε μάλλον έχεις ήδη σκεφτεί τρόπους να χρησιμοποιήσFey General of the Autumn Courtεις το stat block. Επειδή όμως δεν είμαστε όλοι τόσο δημιουργικά άτομα όσο εσύ, για εμάς τους υπόλοιπους έχω τις ακόλουθες προτάσεις:

  • Οι χαρακτήρες μπήκαν σε ένα δάσος της Τιτάνια δίχως να το ξέρουν και ένας General ήρθε να διώξει τους παραβάτες. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως η βία να μην είναι λύση και οι χαρακτήρες να θελήσουν να διαπραγματευτούν το πέρασμα τους. Μη φοβηθείς να κάνεις role play! Το Fey θα μπορούσε να τους παρουσιάσει μία συμφωνία προκειμένου να τους επιτρέψει να περάσουν.
  • Το Fey General τους κυνηγά επειδή ένας χαρακτήρας καταζητείται. Είτε κάποιος που εκνεύρισαν στις περιπέτειές τους, είτε ένα NPC από το backstory τους υπόσχεται πολλά χρήματα για να επιστραφεί ο χαρακτήρας ζωντανός και προσέλαβε το Fey General και τους στρατιώτες του ως κυνηγούς κεφαλών. Φρόντισε να έχεις προοικονομήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
  • Το Fey General έχει παραστρατήσει! Πλέον αγνοεί τις εντολές του Fey Court στο οποίο ανήκε και έχει ξεκινήσει μια δική του εκστρατεία εναντίον του Material Plane, κηρύττοντας ότι θα φέρει πίσω όσα elves εγκατέλειψαν το Feywild. Αν έχεις κάποιον elf character στο party σου, το Fey General μπορεί να έχει έρθει να τον απαγάγει. Πάλι, φρόντισε ένα τέτοιο plotline να έχει προοικονομηθεί.

Prestidigitate to change the flavor

Το Fey General stat block μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε άλλο εχθρό τραβά η ψυχή σου, αρκεί να αλλάξεις κάποια πραγματάκια. Παρακάτω υπάρχουν μερικές προτάσεις.

Draconic General: Η Tiamat έχει χρίσει έναν αιρετικό της ως απόστολο της δύναμης της! Αντί για fey το creature type θα μπορούσε να γίνει fiend, με εμφάνιση παρόμοια με εκείνη ενός Abishai. Αντί για sprites, το Draconic General καλεί pseudodragons και οι κληματσίδες των όπλων του γίνονται πυρακτωμένες αλυσίδες.

Undead General: Ένας ιππότης έπεσε πριν την ώρα του, επειδή οι σύντροφοί του τον εγκατέλειψαν. Πλέον, τα κόκαλα του αναζητούν εκδίκηση! Τα φτερά του αλλάζουν σε κοκάλινα και το creature type του αλλάζει σε undead. Αντί για sprites, το Undead General καλεί skeletons με κοκάλινα φτερά (αλλάζοντας το μέγεθος τους σε Tiny και δίνοντας τους flying speed 30 ft). Το Thornvine στην ανοιχτή πληγή εμφανίζει άυλα χέρια φαντασμάτων που γρατζουνάν και κρατάν το χαρακτήρα, ενώ το Javelin of the Feyland αφού εκραγεί σκελετωμένα χέρια πετάγονται από το έδαφος, γρατζουνώντας όποιον προσπαθεί να περάσει.

Bounty Hunter: Λίγο περισσότερο re-flavoring απαιτείται γι’αυτό το build, αλλά δεν είναι κάτι το ακατόρθωτο. Το creature type μπορεί να είναι ό,τι ποθεί η καρδιά σου, από humanoid σε fiend ανάλογα με το τι bounty hunter έχει πάρει στο κατόπι τους χαρακτήρες. Ανάλογα με το creature type μπορείς να του δόσεις φυσικά φτερά ή αν επιλέξεις κάποιο type χωρίς φτερά, πρόσθεσε στο stat block το rare magic item Wings of Flying (αν δε θες να το πάρουν μετά οι παίκτες σου, μπορείς να κάνεις τα φτερά να πετάξουν μακριά μόλις πέσει ο bounty hunter). Αντικατέστησε τα sprites με flying daggers και τα όπλα μπορούν να παραμείνουν ως έχουν. Αν θεωρείς ότι τα όπλα δε ταιριάζουν με το built που έχεις σκεφτεί, τότε περιέγραψε το Thornvine ως οδοντωτή λεπίδα και δικαιολόγησε έτσι το magical effect του σπαθιού και τα Javelins of the Feyland να περιέχουν μικρές βόμβες με καρφιά που σκαν όταν πέσουν.

Αυτά ήταν όσα είχα για αυτή την εβδομάδα. Ελπίζω το άρθρο αυτό να σε βοήθησε, κι ακόμα κι αν δε χρησιμοποιήσεις το Fey General stat block ελπίζω να πήρες ιδέες για τις επόμενες Dungeons & Dragons μάχες σου. Μη ξεχάσεις να αφήσεις ένα σχόλιο αν εν τέλη χρησιμοποιήσεις το stat block, να προτείνεις αλλαγές, ή ακόμα και τι θα ήθελες να δεις στο μέλλον.

Keep rolling, my friends!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *