Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Copy for part of the Tsakiris & Chill Final Presentation (University Assignment)

Ίσως και η δουλειά για την οποία είμαι πιο περήφανος, το project Tsakiris & Chill ήταν μέρος μιας εργασίας στο AD&PR Lab του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Είχαμε κληθεί ως τελική εργασία να λανσάρουμε και να αναλύσουμε τη προώθηση μιας νέας σειράς γεύσεων για το brand Tsakiris Chips. Η ομάδα μας παρουσίασε τη σειρά Tsakiris & Chill, μια σειρά που αποτελούταν από τις γεύσεις μαύρο σκόρδο, γλυκιά πάπρικα και λιωμένο τσένταρ οι οποίες αντιπροσώπευαν τα movie genres horror, romance και science fiction αντίστοιχα. Αυτό το copy είναι ο τρόπος με τον οποίο παρουσίασα την δική μου συνεισφορά, ένα κυνήγι θησαυρού μέρος της προωθητικής καμπάνιας. Επίσης ως μέρος της εν λόγω καμπάνιας έφτιαξα ένα διαφημιστικό (το βίντεο του οποίου υπάρχει παρακάτω) του οποίου το σενάριο είχε επίσης γραφτεί από εμένα.

Actual Copy

Presenting the Treasure Hunt:
Όποιο είδος ταινίας και να απολαμβάνουμε, όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό‧ το μυστήριο. Οι παλμοί μας ανεβαίνουν κάθε φορά που το πλάσμα με λεπίδες για δάχτυλα κυνηγά τους πρωταγωνιστές σε έναν λαβύρινθο από σωλήνες, όταν το ζευγάρι απομακρύνεται, επειδή στο παρασκήνιο η μητέρα της πρωταγωνίστριας κλέβει τα ερωτικά γράμματα που στέλνει ο καλός της και φυσικά όταν το πιόνι του διαστημικού δικτάτορα
αποκαλύπτει τι έκανε στον πατέρα του πρωταγωνιστή. Γι’ αυτό θεωρήσαμε μέσα σ’όλα κατάλληλο τρόπο προώθησης του νέου προϊόντος είναι ένα μυστήριο κρυμμένο μέσα στο
σακουλάκι!

Θα σας παρακαλούσα να βγάλετε τα κινητά σας… [αλλαγή διαφάνειας] …και να σκανάρετε το QR Code, ή να ακολουθήσετε το σύνδεσμο που στείλαμε στο τσατ.

Αυτό το QR Code θα βρίσκεται σε μια προστατευμένη συσκευασία μέσα στη σακούλα. Ο
σύνδεσμος αποκαλύπτει το πρώτο στοιχείο για ένα κυνήγι θησαυρού. [αλλαγή διαφάνειας] Για την παρουσίαση δε θα σας βάλουμε να λύσετε το γρίφο, έχουμε βάλει το επόμενο
στοιχείο κάτω από το ποίημα. Αυτό το στοιχείο θα παραπέμπει στο κανάλι του Τσακίρη στο Youtube. Στην περιγραφή του τελευταίου βίντεο στο κανάλι του Τσακίρη, [αλλαγή διαφάνειας] θα έχει προστεθεί σύνδεσμος με το επόμενο στοιχείο, ένα quiz ταινιών το οποίο ανάλογα με την επίδοση σου παρέχει το τέταρτο και τελευταίο στοιχείο, ένα λινκ που εμφανίζει μια σελίδα με τις λέξεις ctrl+a ή select all.

Κάνοντας ό,τι μας λέει το site, φανερώνεται ο τελικός σύνδεσμος για να υποβάλει ο παίκτης τα στοιχεία του. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή κερδίζουν αυτόματα ένα κουπόνι για 50% έκπτωση σε ένα εισιτήριο στις αίθουσες των Village και 5 τυχεροί θα μπουν στην κλήρωση για έναν χρόνο δωρεάν Netflix.

Αυτό θα προωθηθεί με κάποια μυστικότητα, δηλαδή θα δηλώσουμε ότι σκανάροντας το QR Code και ακολουθώντας τα στοιχεία έχεις πιθανότητες κερδίσεις κάποιο από τα έπαθλα.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η ιδέα με το κυνήγι θησαυρού ξεκίνησε ως ένα Παιχνίδι
Εναλλακτικής Πραγματικότητας, αλλά δεν είχαμε τους πόρους ούτε και το χρόνο να το πραγματοποιήσουμε. Το κυνήγι θησαυρού θα μπορούσε να θεωρηθεί ο πιλότος του παιχνιδιού, να γίνει δηλαδή κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Διάρκεια: 2:10

Scanning the QR Code…

YouTube Video

Movie Quiz

Final Clue