Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Copy for Athens’ Legends of Disability Web Festival Press Release​

Για σχεδόν μία τριετία εργαζόμουν παράλληλα στους οργανισμούς Tact Hellas και Best Buddies Greece, μιας best buddiesκαι οι εταιρείες συστεγάζονταν και τα Best Buddies είχαν ανάγκη από graphic designer, social media manager και φυσικά copywriter.
Καθ’ όλη τη θητεία μου στην τελευταία είχα γράψει copy για πολλά από τα posts του brand στο Facebook και στο Instagram, αλλά φέρω ιδιαίτερη περηφάνια για το συγκεκριμένο press release, το οποίο γράφτηκε για την γνωστοποίηση του Διαδικτυακού Φεστιβάλ Legends of Disability στην Αθήνα, με τα αντίστοιχα φεστιβάλ να έχουν προηγηθεί στην Πάτρα και την Κομοτηνή. Σκοπός της σειράς φεστιβάλ ήταν η ενδυνάμωση περιθωριοποιημένων ατόμων μέσω παιχνιδιών, τα οποία κατασκεύασαν οι ίδιοι κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ. Οι υπάρχοντες σύνδεσμοι είχαν συμπεριληφθεί για λόγους SEO στα blog όπου θα αναρτούταν το άρθρο.

Actual Copy

TITLE: Legends of Disability: διαδικτυακό Φεστιβάλ Συνδημιουργίας Παιχνιδιών
SUBTITLE: Το 2ο Φεστιβάλ του «Legends of Disability» έρχεται την Παρασκευή 14 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι και τη Κυριακή 16 Μαΐου, με τον οργανισμό ΦΡΟΝΤΙΖΩ.
MAIN TEXT: Από ικανούς ηγέτες και σπουδαίους εφευρέτες, καλλίφωνους τραγουδιστές και ταλαντούχους ηθοποιούς, όλοι μπορούμε να βρούμε ένα άτομο το οποίο και θαυμάζουμε, μας δίνει δύναμη και ελπίδα πως μια μέρα θα κατακτήσουμε κι εμείς τα όνειρά μας. Αλλά αυτό δεν ισχύει για όλες τις ομάδες ανθρώπων.


Πολλές φορές άτομα που παρουσιάζουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από το «συνηθισμένο», επισκιάζονται από συνανθρώπους τους που ταιριάζουν καλύτερα στα κοινωνικά στάνταρ, με αποτέλεσμα να αποξενώνονται άτομα της τρίτης ηλικίας καθώς και άτομα με νοητικές και κινητικές δυσκολίες. Με βαθιά επιθυμία να αναδείξει σπουδαία άτομα που ανατρέπουν τις κοινωνικές νόρμες, δημιουργήθηκε το έργο «Legends of Disability».


Στα πλαίσια του προγράμματος Active citizens fund, οι οργανισμοί BEST BUDDIES Ελλάδας στην Αθήνα, ΠΕΡΠΑΤΩ στην Κομοτηνή, και ΦΡΟΝΤΙΖΩ στην Πάτρα ενώσαν τις δυνάμεις του με το φορέα υλοποίησης Challedu inclusion | games | education, ώστε άτομα με νοητικές και κινητικές δυσκολίες, αλλά και άτομα που ανήκουν στην τρίτη ηλικία να έρθουν σε επαφή με αντίστοιχα role models μέσω του παιχνιδιού και της διασκέδασης!

Το 1ο Φεστιβάλ Συνδημιουργίας Παιχνιδιών «Legends of Disability» στέφθηκε με επιτυχία στην Κομοτηνή, με τον οργανισμό ΠΕΡΠΑΤΩ να παρέχει μια μοναδική και πρόσχαρη εμπειρία, όπου επικεντρώθηκαν στην συνδημιουργία ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού που ρίχνει φως στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άτομα με κινητικές αναπηρίες.

Το 2ο Φεστιβάλ έρχεται την Παρασκευή 14 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι και τη Κυριακή 16 Μαΐου, με τον οργανισμό ΦΡΟΝΤΙΖΩ να… φροντίζει για την ομαλή λειτουργία και την εύρυθμη συνδημιουργία ενός παιχνιδιού που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Το 3ο και τελευταίο Φεστιβάλ του Legends of Disability θα πραγματοποιηθεί από τον οργανισμό Best Buddies Ελλάδας στις 4 Ιουνίου, με διάρκεια έως και τις 6 Ιουνίου, όπου εθελοντές και ωφελούμενοι του προγράμματος «Φιλαράκια Ελλάδας» θα κατασκευάσουν μαζί ένα παιχνίδι για άτομα με νοητικές δυσκολίες και αναπτυξιακές διαταραχές. Όλα τα Φεστιβάλ είναι ανοιχτά προς το κοινό, δίχως χρέωση συμμετοχής και πραγματοποιούνται διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής Zoom.

Βοήθησε κι εσύ στην ανάδειξη role models και στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα άτομα που το έχουν ανάγκη ακολουθώντας τη σελίδα του Legends of Disability στο Facebook, όπου και αναρτώνται όλες οι ενημερώσεις σχετικά με τα Φεστιβάλ, αλλά και μια πληθώρα δημοσιεύσεων ενδυναμωτικού περιεχομένου.